Uczniowie wraz z nauczycielami przedstawiają przepisy kulinarne typowe dla ich kuchni narodowej. Przepisom towarzyszą zdjęcia przedstawiające etapy powstawania potrawy lub produkt końcowy. Ponadto stworzono zbiór ciekawych ćwiczeń leksykalnych związanych z tematyką jedzenia.
Oto niektóre z materiałów umieszczonych na stronie projektu.Zostały one opracowane przez:
Paulinę Karpińską ( klasa IIIj ), Sylwię Jeżowską ( klasa I d ), Patrycję Witkowską ( klasa I d ), Kingę Wróbel ( klasa I d ) i opiekunkę projektu - mgr Małgorzatę Frydrych.
APPLE AND ROSE HIPS JAM.pdf
Banana smoothie, from Lubartow, Poland.pdf
Cabbage soup, from Lubartow, Poland.pdf
Cake tubes with cream, from Lubartow, Poland.pdf
FRUIT COCKTAIL.pdf
SOME FRUITS WHICH STIMULATE HISTOCOMPATIBILITY COMPLEX.pdf
SORREL SOUP from Lubartow, Poland.pdf
spice idioms and others ( from Lubartow, Poland ).pdf
Vegetables (doc from Lubartow, Poland).pdf